BioBit Logo

Indicatori biologici DriAmp cu set de Releasat

 

DESCRIERE
COD PRODUS
POPULATIE
ATCC
CONFIGURATIE
DriAmp
DH/50
10x6
9372
Cutie cu 50 Dri
Indicator - cultura cu spori set cu Mediu Releasat
 
 
 
50 de fiole - tuburi cu
Mediu Releasat

 

Informatii produs
Indicatorul biologic DriAmp™ cu mediu de cultura Releasat® este folosit in monitorizarea eficacitatii sterilizarii uscate. Indicatorul biologic DriAmp cu mediu de cultura Releasat consta dintr-o fiola de 1 ml din sticla continind nisip de siliciu inoculat cu 106 spori de Bacillus atrophaeus # 9372(1), si tub de cultura (16 x 100 mm) continind 3.6 la 4.0 mL de mediu de cultura steril Releasat. Mediul de cultura Releasat este special conceput pentru cresterea rapida a sporilor de B. atrophaeus care ar fi putut supravietui procesului de sterilizare cu aer cald. Performantele indicatorului biologic DriAmp au fost determinate in combinatie cu mediul de cultura Releasat. Indicatorii biologici DriAmp BI indeplinesc cerintele USP si ISO 11138.


Mediul de cultura Releasat consta dintr-o formula proprietate de caseina baza obtinuta din boabe de soia, asigura sporilor un mediu cu nutrientii pentru crestere. Mediul de cultura are un indicator pH adaugat, care are culoarea rosu orange. Daca sunt adaugati spori viabili, culoarea mediului se schimba in galben din cauza metabolitilor produsi prin dezvoltarea sporilor bacterieni. Daca mediul ramine la culoarea rosu-orange si clar cind este adaugat nisipul inseamna ca nu a aparut nici o dezvoltare microbiana si indica faptul ca sporii au fost distrusi in timpul sterilizarii. Oricum, daca procesul de sterilizare nu a fost corespunzator, sporii se vor dezvolta si mediul va deveni galben si opac. Daca un tub de test arata semne de schimbare a culorii sau de modificare a turbiditatii inainte de utilizare, acesta trebuie distrus prin autoclavare.

FOLOSIRE:
1. Identificati fiolele prin etichete cu informatii (locatia in incarcatura).
2. Pozitionati fiolele in pachete si pozitionati-le in cel mai dificil loc de sterilizat. Executati aceste operatiuni conform instructiunilor producatorului.
3. Expuneti incarcatura unui ciclu validat de sterilizare.
4. Dupa expunere, scoateti fiolele si trasferati-le intr-un laborator.
5. In laborator, fiolele trebuiesc minuite folosind strict tehnici aseptice si intr-o unitate de clasa 100 certificata.
6. Deschideti fiecare fiola cu nisip tinind cu o mina de partea superioara a fiolei si cu cealalta de partea inferioara si pozitionind virful degetelor apropiat de linia marcata pe fiola.
a. Sfaturile de precautii in acest caz trebuiesc privite si ca avertismente.
b. Virfurile degetelor nu trebuie sa se atinga pentru a forma o pirghie .
7. Nisipul ce contine sporii din fiecare fiola se va introduce intr-un tub continind mediul de cultura Releasat.
8. Aruncati fiolele goale. Identificati tuburile.
9. Incubarea trebuie sa se desfasoare la 37±1C pentru mediul de cultura Releasat .
NOTA: Este foarte important ca aceasta temperatura sa fie mentinuta pentru a obtine rezultate de acuratete. Tuburile trebuie plasate in incubator imediat ce nisipul a fost pus in tuburile cu mediul de cultura. Plasarea sporilor intr-un mediu de crestere optimizat este necesara pentru obtinerea de rezultate de acuratete. Mediul trebuie verificat pentru a observa schimbarile de culoare la 24, 48 si 72 ore.

INTERPRETAREA:
Aparitia coloritului galben indica cresterea bacteriana. Nici o schimbare de culoare arata ca sporii au fost neutralizati in procesul de sterilizare. Apreciati ca rezultat pozitiv orice modificare a culorii spre galben, imediat ce aceasta apare. Interpretati-o ca pe o “sterilizare inadecvata”. Urmariti cu grija inregistrarile parametrilor sterilizatorului si asigurati-va ca toti parametrii acestuia sunt in parametrii specificati de producator. Asigurati-va intotdeauna ca incarcatura, specificatiile pachetelor sunt in concordanta cu procesul de sterilizare validat.
Mediul de cultura Releasat poate fi subculturat pentru identificarea dezvoltarii pozitive daca se doreste.
Un tub de control pozitiv trebuie incubat cel putin o data pe saptamina. Multi utilizatori fac acest lucru la fiecare ciclu testat. Fiolele pozitive vireaza spre galben in mod obisnuit intre 24 si 48 ore de la incubare. Imediat ce apare culoarea galben, trebuie inregistrat, autoclavat si distrus. Testul de control pozitiv nu trebuie mentinut mai mult deoarece este posibila contaminarea zonei cu organisme rezistente la sterilizarea prin temperatura. Fiola de control pozitiv este necesara pentru confirmarea viabilitatii sporilor inoculati in nisip si pentru confirmarea capacitatii mediului de cultura de a sprijini dezvoltarea sporilor pe parcursul verificarii sterilizatorului.
Fiola de control pozitiv nu se doreste a fi un element de comparatie a culorii pentru aprecierea rezultatelor testelor.
SGM recomanda ca fiolele de test pozitiv sa nu fie incubate pentru mai mult de 72 ore.

TIMPUL DE CITIRE DUPA INCUBARE: Timpul recomandat de incubare pentru indicatorul biologic DriAmp BI cu mediu de cultura Releasat este de 72 ore.
SGM Biotech a abordat protocolul FDA pentru determinera timpului de citire a rezultatului incubarii.
Datele obtinute au demonstrat ca se indeplinesc criteriile FDA dupa 72 ore de incubare. Timpul de incubare al indicatorului biologic DriAmp cu mediu de cultura Releasat a fost validat in conformitate cu Centrul pentru Dispozitive si Sanatate Radiologica, protocolul FDA intitulat “Ghid pentru validarea timpului de incubare al indicatorilor biologici”.
Este de mentionat ca performanta incubatorului este determinanta in atingerea performantelor incubarii in acest timp.

CERTIFICAREA:
Indicatorii biologici SterilAmp sunt certificati din punctul de vedere al populatiei, valorilor, D,Z, F si a performantelor. Sunt produsi conform standerdelor USP si ISO 11138.

DISPONIBIL:

Indicatorii biologici DriAmp sunt disponibili in cutii cu 50 fiole cu spori si 50 tuburi cu mediu de cultura Releasat.

DEPOZITARE:
Indicatorii biologici DriAmp cu mediu de cultura Releasat trebuiesc pastrati la temperatura camerei.
Nu dezumidificati.

VALABILITATE:
Indicatorii biologici DriAmp cu mediu de cultura Releasat au durata de viata de 12 luni.


Produse din aceeasi categorie cu Indicatori biologici DriAmp cu set de Releasat

Indicatori biologici DriAmp cu set de Releasat
driamp-group.jpg